Leer je aura zien

Voor mij maakt HSP het mogelijk om aan te voelen of een levend wezen (huisdier of rare schoonmoeder :p) zich prettig voelt of juist ergens mee zit, kort gezegd. Ik ben me altijd bewust van hoe de ander(en) zich voelen, ook al zeggen ze het tegenovergestelde. Daarbij merk ik dat ik onbewust de emotie van een ander kan overnemen. Dit gebeurt met name als de persoon bijvoorbeeld super vrolijk is of juist heel verdrietig of down. De emotie kan dus zowel positief als negatief zijn, echter kan ik me nog niet bewust afsluiten op de momenten dat ik dat graag zou willen, want tja.. ook mijn hoofd is gevuld met persoonlijke issues, to do en goals lijstjes.

Daarnaast is het ook lekker (en noodzakelijk) om zo nu en dan eens helemaal niks te denken of te vinden. Om mijn bewustzijn te vergroten en de gevoelens van anderen beter te kunnen plaatsen, wil ik me verdiepen in het waarnemen van aura’s. Beginnende met mijn eigen.

Now versus history

Anno 2018 lijkt macht, status en geld meer waarde te hebben dan persoonlijke ontwikkeling, familie en vrienden. De levenshouding is naar mijn mening te materialistisch ingesteld. Een van mijn favoriete qoutes luidt dan ook:

People were created to be loved, things were created to be used.

The reason why the world is chaos is because things are being loved and people are being used.

– Dalai Lama –

Wist je dat aura’s heel vroeger een grote rol in de levenshouding hadden? Hoe mooier je aura, hoe meer macht en status iemand had. Geld had niet zo’n grote waarde als vandaag de dag. Het is jammer dat we niet meer standaard over deze gave beschikken en de nadruk zo op materialistische zaken liggen. De samenleving had er heel anders uitgezien als je meer status en macht zou krijgen door goed te doen en zijn voor anderen…

Oefening

Zo daar we, mijn eerste oefening om bewust mijn eigen aura te ervaren!

Stap 1

Kies een kamer met weinig, zacht licht. Niet helemaal donker omdat het in het begin waarschijnlijk moeilijk zal zijn om je aura in totale duisternis te zien. Later, wanneer je gemakkelijk je eigen aura kunt zien, kun je beginnen met oefenen in verschillende omstandigheden, maar tot die tijd is het advies om een kamer met zacht licht en effen achtergrond te gebruiken.

Stap 2

Houd je hand (armlengte) tegen de achtergrond, met je vingers gespreid.
Kijk nu naar je hand, maar focus niet op een plek op de hand. Richt je op het gebied tussen twee vingers.

Stap 3

Na een minuut of twee begin je een soort mist om je vingers te zien. Op dit punt zal je in de verleiding komen om je erop te concentreren om er beter naar te kijken. Niet doen. Als je je erop concentreert, zal het verdwijnen en moet je helemaal opnieuw beginnen. Blijf scherpstellen op het gebied tussen de twee vingers. Bij knipperen verdwijnt het ook.

Oefenen, oefenen en aanvoelen

Als je het vaker oefent dan raak je gewend aan de blik en het hele proces zal soepeler verlopen. Afhankelijk van je natuurlijke vaardigheid, kun je deze wending zien als een mist die je hele hand omgeeft, je ziet misschien dat het een kleur wordt of je krijgt misschien niet veel meer. Als je niet veel meer ziet dan wat er oorspronkelijk verscheen, is dat oké; met een paar dagen oefenen zul je er beter in worden en zullen de kleuren verschijnen.

Als je blijft oefenen, kun je uiteindelijk verschillende kleurenlagen zien die zich op een grote afstand van je hand uitstrekken.
Wanneer je het onder de knie hebt en de bovenstaande oefening onder verschillende omstandigheden kunt uitvoeren. Dan…… wordt het tijd om de aura rond iemands lichaam te zien.

Eigen ervaring

Sinds gisteren (24.11.18) gestart met 1x per dag kleurenmeditatie en bovenstaande oefening. Sinds poging een zie ik een witte waas/ mist rondom mijn hand, die in mijn waarneming, 30 tot 50mm breed is en continue lijkt te golven/ bewegen. Verder neem ik nog geen kleuren waar, de mist verdwijnt inderdaad, zoals hierboven beschreven zodra ik er bewust naar kijk. Ik ben benieuwd hoe het gaat ontwikkelen!

Ik zou het waarderen en leuk vinden, als jij jou ervaring wilt delen met mij.

Heel veel succes !

Veel liefs,

SVOPS.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: