Regenboog meditatie

Mediteren met de zeven kleuren van de regenboog is krachtig, gemakkelijk, rustgevend en duurt maar paar minuten, waarbij je gaan zitten of liggen en elke kleur om beurten in je lichaam te visualiseren. Beginnende bij de rode straal. Het beste effect wordt bereikt door de meditatie elke dag rondom hetzelfde tijdstip uit te voeren. Door de kleuren echt te ervaren kun je sneller kleuren gaan zien in aura’s.  Hieronder een beknopt overzicht van de functie van de kleuren. 

Rood: is scheppend, bezielend en staat voor spirituele kracht.

Oranje: de drijfkracht voorr je expressie voor creativiteit

Geel: zuivere mentale kracht en duidt begrip aan

Groen: schept mogelijkheid tot volledige harmonie

Blauw brengt innerlijke vrede en staat voor vrede

Indigo staat voor wijsheid en innerlijke zelf

Violet creëert  eenheid tussen alle bovenstaande stralen

Stel je eens voor dat je heerlijk over een grasveld loopt, lekker op blote voeten, waarbij het zacht kietelen tussen je tenen. Het is heerlijk rustig, je hoort een paar vogels mooi fluiten en je loopt rustig verder, waarbij je door een mooie poort stapt en ziet een kleine waterval en een regenboog. De waterval is net groot genoeg om waterdruppeltjes in het rond te strooien. Je voelt de druppeltjes op je armen, lekker koel en dan zie je een regenboog. Zo mooi, met al die verschillende kleuren. zo mooi doorzichtig, zo veel kleuren…

Hop. Je bent in de kleur rood gesprongen. Dat ging makkelijk. Je staat midden in het rood. Onder je en boven en naast je, allemaal rood. Het staat je goed. Het rood vertelt je “ik sta goed in mijn kracht”. “Ik sta stevig op de grond en ik hou van springen, lopen en danspasjes maken”. Het rood laat je weten dat je door veel vooral buiten plezier te maken en te spelen lekker gezond blijft.


Dit is oranje en vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: “Ik vind het fijn om samen met anderen te spelen. Ik hoef niet alleen alle spelletjes te bedenken, samen is heel erg fijn.” En als iemand vandaag niet wil spelen, dan doen we het morgen wel weer”.

Wat een zonnige kleur. Het geel vertelt je: “het geeft niet als je eens een keertje een foutje maak, want daar leer je altijd van.” Deze warme gele kleur helpt je bij het nadenken. Denk geel en alles wordt zonneklaar.

Het grasgroen vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen:” ik ben helemaal goed. Precies zoals ik ben is het gewoon goed. Ik kijk naar mezelf en ik vind mezelf lief.”
Dat geeft een warm gevoel heel hoog in je buik en dat voelt goed. Je weet nu dat je vaker tegen jezelf gaat vertellen dat je goed je best doet en trots bent op jezelf.  

Spring hoog heel hoog naar het hemelse blauw dat je vertrelt dat je tegen jezelf mag zeggen: ” Heel veel liefde en blijdschap en vrolijkheid en fijne gedachtes kom nu naar mij toe.”
Je mag tegen anderen duidelijk zeggen wat je wel wilt en wat niet. En waarom je dat zo voelt. Vertel eens vaker wat je fijn vind en waarom. En luister ook naar anderen. Misschien kun jij ook wel aan iemand anders een fijn gevoel geven. Heen en weer. 

 Paars zegt tegen je: “vanaf vandaag gaat alles nog beter.” Stel je voor hoe je zou willen dat je dag er vandaag verder uitziet en hoe je zelf hierbij kunt helpen. Ineens schieten je nieuwe ideeën te binnen en dat voelt grappig warm. Denk na over die vrolijke nieuwe ideetjes. Misschien snap je nu hoe je dat wat je wilt, kunt maken of doen.
Luister goed naar binnen. Wees even heel stil anders kun je je binnenstem niet horen. Die binnenstem wil je graag helpen.

En… als laatste het alles overkoepelende. Deze stalende zuiver witte kleur vertelt je dat je tegen jezelf mag zeggen: ” Ik bedank de hele wereld en het Universum. Omdat ik leef en gezond ben en gelukkig en blij.” Als je altijd maar weer een kleur verdunt, steeds weer, verdwijnt de kleur langzaam en wordt WIT. Dit laat zien dat alle kleuren altijd bij elkaar horen en ooit allemaal hetzelfde zullen zijn. Net zo als wij allemaal bij elkaar horen.

Zo nu heb heb je de prachtige regenboog kleur voor kleur ervaren. Als laatste zijn we terug op het grasveld naast de waterval. Kijk rustig om je heen, zeg de regenboog dankjewel en tot ziens.
Begin kalm aan je wandeling terug tussen de fluitende vogels en de poort. Ondertussen denk je na over wat je hebt meegemaakt en of je nog vragen hebt. Bewaar de vragen. Ga nu door de poort en kom rustig terug op je plekje waar je zit. Wiebel met je tenen, knipoog een keer, wapper met je vingers en glimlach. Voel de warmte in je hart en weet dat je altijd even terug kunt komen bij dit lekkere gevoel.

Wees lief voor jezelf en anderen, want als je lacht krijg je een lach terug. En dat voelt fijn. Als je nu een regenboog ziet, kom in gedachten terug naar dit moment en ervaar het gevoel van de kleuren. Voelt beetje als thuiskomen..

Liefs

SVOPS

– Inilah jalan menuja surga – 
– De weg naar het paradijs –
Advertenties

5 gedachten over “Regenboog meditatie

 1. hotthingsforladies

  P.s ik heb het super sterk alles aanvoelen als idd mijn hond zich nie fijn voelt..familie ruzie met een vriendin etc voel het aan..sowieso ben ik altijd moe en daarom vind ik bloggen zo fijn lekker alléén met mijn hond of lange natuur wandelen met mijn hond of bodyscan of chillout dreams musique of mantra muziek….meditatie ook goed idd xd

  Like

  1. Aloha, als eerst super leuk dat je reageert! Als tweede wil ik je graag meegeven dat het super belangrijk voor jou is om tijd aan jezelf te spenderen, zeker als jij het gevoel hebt alles van je omgeving goed, soms te goed aanvoelt!! daarbij zou je ook eens kunnen kijken naar wat hooggevoeligheid inhoudt! misschien haal je er wat tips uit. Hopelijk heb je er wat aan, liefs, svops

   Like

   1. hotthingsforladies

    Lief van je maar weet het al jaren en ook veel gesprekken gehad maar blijft natuurlijk lastig en vermoeiend maar kijk hoeveel tips je ook krijgt je hebt het toch dus je leerd er steeds beter mee dealen..maar het blijft elke x een teleurstelling als je weer iets vervelends hebt opgepikt maar thx voor je berichtje

    Like

   2. hotthingsforladies

    Hey ja dank voor je reactie..Heb het niet net weet het al jaren. Al vele gesprekken en dingen voor gehad. Maar thanks lief dat je dat zegt.

    Heb ook meer last nadat mjjn vader een paar jaar geleden 3 x is overleden 2 x donor transplantatie…nieuwe lever….gelukkig is het goed maar verdriet voel je soms nog..hij is zo ziek geweest…daarna nog iets in familie sfeer scheiding.3 x pech op arbeids markt…ben juist vet vaak alléén als mijj vriend aan het werk is.en zit vaker alléén dan visiste..ben toch vaak heel moe maar ben wel een gezzelligheids mens als ik de behoefte wel heb app ik een vriendin of de buren.alléén de meeste zijn gewoon aan werk hebben druk dus soms wel saai.Helaas krijg ik niet vaak een appke hoe het met me is velen leven voor zichzelf…maar ach mjjn hond is zo” n knuffel altijd gezzelli met hem en bloggen is mijb hobby .Heb super lieve vriend..steek daar gewoon 70 in bloggen…wil weer gaan hardlopen en bezig leuke vrijwilligers werk of aantal uurtjes werk te zoeken hihi.maar goed is lastig ben zwaar oververmoeid van alles aanvoelen. Xxx fjjne dag

    Like

 2. hotthingsforladies

  Prachtige blog mooi gezegd.neem je ook een kijkje bij mijn blogs..en volg je mij al😍😍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: