‘Kriebels in je buik’, want je moet een beslissing nemen… zijn het echte zenuwen of herken jij je EIGEN intuïtie niet?

Voordat je het weet in je kinderlijk leven moet jij klaar zijn voor de middelbare school. Of je dat wilt of kuntdat maakt niet uit, je MOET. Oke, dat is niet altijd leuk, maar sommige dingen moeten nu eenmaal.

Bovenstaande is de bekende grote stap, waarbij het een en ander zal veranderen voor de lieftallige puber die persoonlijk ook nog een fase of transformatie doormaakt. Alsof het niks is, wordt er daarbij geacht dat je op het einde van je ‘brugmuggenjaar’, wat je eerst moet zien te overleven, ook nog een richting kiest die invloed heeft op de rest van je leven. of beter gezegd de manier waarop jij die keuze maakt en hoe jij met een keuze omgaat..

Deze struggle klinkt ons allemaal wel bekend en ieder heeft daar op zijn eigen manier naar gehandeld. Maar was dat bewust of niet?

Omdat je deze belangrijke keus vaak op jonge leeftijd maakt, is het antwoord meestal op basis van je verstand. Want er wordt van alle kanten aangegeven, dat je een verstandige keuze moet maken met je hart. Aangezien je doorgaans op die leeftijd nog niet veel levenservaring hebt, weet je natuurlijk ook niet welke ervaring je mist, dus leer je al vroeg je verstand te voelen als je hart en gevoel oftewel je intuïtie.

Conclusie en gevolg

Stiekem heel stiekem, wordt je dus op jonge leeftijd bewust of onbewust (zal ik voor nu in het midden laten, maar heb er natuurlijk wel een theorie over, hehe) aangeleerd dat je gedachten, je intuïtie is. Met als gevolg dat het gros van ons niet eens weet hoe je naar je intuïtie luistert. Sterker nog… misschien schrik of wordt je juist zenuwachtig, omdat je intuïtie spreekt en ren je het liefste ervoor weg, terwijl je het juist moet omarmen!

Hoe dan wel?

Als je een belangrijke keuze moet maken dan komt je onderbuikgevoel of intuïtiegevoel automatisch naar boven. Logischerwijs zou het verstandig zijn dat je een stapje terug doet in je dagelijks leven, zodat je kunt luisteren naar je gevoel\intuïtie, waardoor het antwoordt vanzelf naar boven komt en de keuze ineens logisch blijkt te zijn, in plaats van onmogelijk.

Don’t

Normaal pieker je nachtenlang, mindmap je als een malle en ben je vaak helemaal op van de zenuwen, voordat je een spannende of moeilijke beslissing moet maken en ga je vooral door met bezig zijn, al dan niet afleiding zoeken. Alle dingen die je juist niet moet doen, omdat je zo steeds meer vervreemd van je intuïtie raakt.

Do’s

De volgende keer zorg je dat je een avond of aantal uur alleen met jezelf bent en vooral ontspannen! Ga wandelen, mediteren, verven, douchen of iets anders waardoor je even je hoofd kun leegmaken of afleiden. Ga erna in rust en bewust bij jezelf na wat je nu precies voelt? en of dat gevoel van opgejaagdheid en piekeren wel terrecht is? of neemt het gevoel soms af als je er zo bewust en letterlijk mee stil zit? intuïtie voelt, maar het niet weet te plaatsen, omdat het niet herkent wordt door jezelf?

Keuzes maken: Het leven is een stuk moeilijker als je niet in staat bent om naar je intuïtie te luisteren of het weten te herkennen. Buiten jezelf , doe je ook je medemens te kort!

SVOPS

De Maatschappelijke problemen ontstaan zodra de focus ligt op ‘moeten hebben’ en ‘beter moeten zijn’. Op den duur zal emphatie en lief hebben vervangen worden door mate van matrialisme en geld en het karakter van jou als prachtig sterren mens wordt langzaam aan blind en opgeslokt…….

Ervaar en sta open om naar jezelf te luisteren en maak van intuïtie, je eigenschap in plaats van je angst! Veel mensen vandaag de dag weten niet eens wat men vroeger kon doen met hun intuïtie!

Namens mij: Het ontwikkelen van intuïtie verdient meer aandacht in deze drukke tijd, zodat werken voor geld geen must wordt en er weer rust en ruimte komt om mens te zijn en je echte reden van bestaan te onderzoeken!! Hieronder een stukje tekst wat ik erg mooi en puur vind.

Namaste, SVOPS

Advertenties

4 gedachten over “‘Kriebels in je buik’, want je moet een beslissing nemen… zijn het echte zenuwen of herken jij je EIGEN intuïtie niet?

 1. Mooi en o zo waar! Intuïtie is een krachtig iets maar de harde dagdagelijkse wereld is zo tricky en zo snel dat het vlug wordt genegeerd of verward. Wanneer je er aan toegeeft wordt het vaak afgedaan als ‘vaag’ want er zijn geen facts & figures. Dus lijkt het verstand op korte termijn het te halen, op lange termijn komt het er wel en dan krijg je effecten op zowel de mens als de samenleving. Gezondheidsproblemen, fysiek en mentaal, nemen toe en worden vaak op dezelfde manier behandeld waardoor de alom bekende vicieuze cirkel ontstaat. Pas wie durft even stil te staan, te vertragen kan de intuïtie vinden en hopelijk ook vasthouden wanneer er terug in het dagelijkse leven wordt gestapt.

  Like

 2. Macht is nooit goed en geld voldoende is belangrijk.
  Mensen die bewust leven genieten en delen hun gevoel uit liefde. Kost niets en geeft geen macht.

  Aum Shanthi

  Like

 3. Dit stukje wil ik even hier terug zetten. Dat vergeten heel veel mensen. En juist daardoor leven ze niet maar worden ze geleefd.

  Namens mij: Het ontwikkelen van intuïtie verdient meer aandacht in deze drukke tijd, zodat werken voor geld geen must wordt en er weer rust en ruimte komt om mens te zijn en je echte reden van bestaan te onderzoeken!!

  Aum Shanthi

  Like

  1. Klopt, tegenwoordig krijgen geld en macht meer wardering dan een mens. Best zonde want andere mensen hebben toch veel meer te bieden.
   Maar de overheid heeft er ook schuld aan, vindt ik. Je wordt ook gedwongen om meer van geld te houden met alle regels, haken en ogen!
   Maar gelukkig zijn er nog menselijke mensen, dus we gaan gewoon door bloggen! Bewust maken van de maan ipv macht

   Svops

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: