Stel je negatieve/ traumatische herhinnering eens voor als WORD document

Stel je geheugen voor als een computer met harde schijf. alle documenten die worden opgeslagen nemen een bepaalde ruimte in beslag. Zo werkt het ook in je hersenen bij een herhinnering die je hebt opslagen. Wat als je die kon herschrijven?

a Shadow can be beautiful to look at, don’t live in it!

Vanzelfsprekend bij de burn-out was ik in de molen van de geestelijke gezondheidszorg terrecht gekomen. Het enigste wat ik daarover kan en wil zeggen op zijn Limburgs: ‘ Eine pot naat’. Ik zet mij twijfels bij de behandelingen en hoe snel er medicatie wordt aangeboden! Het was voor het eerst dat ik in een burn- out toestand verkeerde, maar dat het een tijdelijke situatie was. Toch is mij gabapentine (epilepsie/zenuwpijnen) en antidepressiva verschillende keren aangeboden. alle keren heb ik heb ik geweigerd.

Waarom?

Als ik een longontsteking heb , neem ik antibiotica en zodra de kuur is afgelopen , is de longontsteking weg. Bij antidepressiva worden je emoties/ gevoelen stil gelegd of verdoofd en zodra je stopt ermee bestaat de kans groot dat jij je nog steeds down voelt! dus schiet je er niks mee op. of het nu gaat om traumaverwerking, angsten, depressies etc. ik ben groot voorstander van EMDR, hierbij spreekt ik uitervaring.

EMDR

Het negatieve (wat het dan ook is) zit als herhinnering in je geheugen opgeslagen (denk aan het geheugen van je computer). alles wat je opslaat neemt ruimte in op de harde schijf. zo werkt het in je hersenen ook. Je kunt niet alles uit je leven opslaan als herhinnering, want daar is gewoon weg te weinig capaciteit voor in je hersenen. Bij EMDR ga je naar die herhinnering, gevoel of wat jou dan ook ongelukkig maakt. uiteraard zullen er veel emoties naar boven komen, maar door je af te leiden door middel van geluid, trillingen of handbewegingen, ga je de herhinnering als het ware overschrijven, en zul je zien na een of meerdere sessies dat je herhinnering vager wordt en minder beladen!!! Als je deze mogelijkheid heb, zou ik hem 100% aannemen voor wat voor situatie dan ook. Je zult zien dat het positiever werkt dan je denkt!!!!

http://www.emdr.nl vindt je veel en goede informatie, alleen bevoegde & bewaamde mogen het voeren!

Namaste, SVOPS

Advertenties

Een gedachte over “Stel je negatieve/ traumatische herhinnering eens voor als WORD document

  1. Soms eens even durven om geen medicatie te nemen en te luisteren naar je lichaam is gezonder. Je schrijft ik neem antibiotica voor een longontsteking kuur gedaan longontsteking verdwenen. Maar hoe is de longontsteking ontstaan en hoe ben je ziek geworden daar wordt niet bij stilgestaan. En dat is eigenlijk het eerste wat men zou moeten doen zo leer je heel veel en kan je heel wat voor zijn. Ga niet zeggen voorkomen. We worden allemaal wel eens met iets geconfronteerd.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: