Spirituele oorzaak en oplossing bij een depressie

Maak je klachten bespreekbaar in plaats van negeren. Uiteindelijk doe jij alleen jezelf tekort!

Overprikkeld, onderprikkeld,  overspannen, onzeker, en negatief zelfbeeld zijn voorbeelden van klachten die tot een burn-out of depressie kunnen leiden. Afhankelijk van de impact van verdriet, pijn en bijkomende zaken kan het je flink wat stress en lichamelijke klachten opleveren. Maar jou lichaam kan meer aan dan je waarschijnlijk zult denken en het proces van rouwverwerking wordt geactiveerd, ook wel de vijf fasen van Kubler Ross ( ontkenning- woede – marchanderen- verdriet en depressie- aanvaarding ) genoemd.

Maar wat als je niet uit je verdriet komt en geen of onvoldoende antwoordt op je (levens)vragen komt? Wat als jij je verloren en alleen voelt, zonder doel? Wat  gebeurt er met jouw lichaam en soul op dat moment? En nog belangrijker, hoe ga je er mee om en los je het op?

Bij een depressie is het moeilijk tot zeer moeilijk om jezelf te motiveren iets te doen (hoe leuk je het normaal ook vindt), je ligt liever in bed of bent liefst alleen thuis. Je gevoel schommelt heen en weer van verdrietig naar levenloos. In de afgelopen jaren zijn psychische klachten toegenomen zowel in hoeveelheid als in problematiek. Van de andere kant wordt de mens (gelukkig!) steeds hooggevoeliger, wat op den duur zal leiden tot een samenleving met een hoog empathische vermogen, mits deze skills ontwikkeld mogen en kunnen worden! Hetgeen waar momenteel te weinig of met verkeerde aanpak benadert wordt. 4:10 mensen ervaart tenminste één keer in zijn leven een donkere periode, omdat je niet of onvoldoende bewust bent van jezelf en de bijhorende keuzes niet of onvoldoende maakt en neerslachtig en somber raakt. Neem het overlijden van een dierbare, hoe verdrietig, heftig of onredelijk het soms aanvoelt als jij je (nog) niet bewust bent van de hogere levels. Verdriet, pijn en gemis ga je anders ervaren en afhankelijk van jou energetisch level kun je de energie van je dierbare blijven voelen door er bij stil bij te staan. Je zult zien dat de wereld letterlijk voor jou openstaat !!

Helaas is niks in het leven zonder risico’s en zul je merken hoe meer energetisch bewust je wordt ( ascensie genoemd), hoe groter jouw energieveld wordt, maar ook het risico op een (tijdelijk) depressie.

Jij, Ik, Wij = Energie

Ons hele ontstaan en bestaan is gebaseerd op energie . Denk aan de oerknal, zonder de vrijgekomen energie was de kans aannemelijk dat de aarde en mensheid niet eens zouden bestaan. Maar denk ook aan fotosynthese of ons lichaam dat voeding/ energie nodig heeft om te functioneren. überhaupt voordat jij het hongergevoel beseft heb je al energie verbruikt.

Spirituele depressie

Zodra jij bewust wordt van een ‘nieuwe’ hogere niveau van energie, wil het zeggen dat jij alles hebben gehaald uit je bestaande energetische verbindingen. Zie het als een computerspel waarbij je op level 1 start, bij jou geboorte. Steeds als jij doorhebt hoe het zit of je wijze les hebt geleerd, heb je genoeg punten verzameld voor het volgende level. Bij voldoende punten creër je twee verschillende energiestromen: een stroom jou eigen bekende energie en de tweede bestaat uit het nieuwe, hogere niveau van energie.

Omdat je niet tussen twee niveaus kunt blijven ‘hangen’ , zet het hogere energie niveau, jouw energie onder druk door jou bewust te maken van jou op dat moment lagere energie level. Dit is de fase waarin je depressief kunt raken, de verdrukking laat je letterlijk laag en alleen voelen.

Verbinden?

Leer wat je moet leren en lach als laatste en gelukkigste. Ervaar dat het leven bestaat uit tegenpolen (ying/yang) en elke keer jouw balans vinden om te kunnen verbinden met je ‘nieuwe’ hogere niveaus en beloond worden met intense en pure gevoelens en ervaringen. Persoonlijk vindt ik dat de ggz onvoldoende open staat voor deze natuurlijke en gezonde manier van genezen en te snel richten op materialistische zaken wat geld oplevert in plaats van richtingen op het creëren van nieuwe verbindingen en zelfontwikkeling stimuleren en niet verdoven. Uiteindelijk maken we de wereld een stuk prettiger en gelukkiger als we dat zelf ook voelen!!

Binnenkort komt er een werkboekje op site om te downloaden. Hierin omschrijf ik op basis van eigen ervaring gecombineerd met mijn medische achtergrond en kennis (13jaar) hoe je antwoordt kunt krijgen op je levensvragen, doelen of planning door het observeren van jezelf en leren herkennen en samenwerken met je intuïtie. Zo ga jij niet alleen inzicht krijgen in je denkwijze en handelen, maar bij oprechte interesse in jezelf kun je over een tijdje letterlijk je baal-, productieve- of creatieve dagen al voor aankomende jaren in agenda zetten en wijselijk op inspelen .

Onthoudt dat het leven een mysterieuze code is, waarbij het leven ervaren de code tot succes is

Svops

Hopelijk tot snel en vergeet ook niet om @explore.ja te volgen op instagram.

Namaste SVOPS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: