De werkwijze van edelstenen en kristallen

Edelstenen en kristallen leveren een enorme bijdrage aan je bewustzijnsgroei. Daarnaast kunnen ze bij allerlei fysieke ongemakken ingezet worden.

Actie & Reactie

Alles bestaat uit energie en heeft een energetische vibratie (trillingsfrequentie); mensen, dieren, bomen, de aarde, het universum, gedachten, emoties, woorden en dus ook edelstenen. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar.

De mens bestaat behalve uit een fysiek lichaam ook uit een energetisch, emotioneel, mentaal en astraal lichaam. Deze lichamen zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking op elkaar.


Een simpel voorbeeld om de wisselwerking te verduidelijken: je honger- gevoel

Fysieke lichaam

Voedt je met voedsel- en vochtinname. Bij onvoldoende voeding krijgt je honger.

Emotionele en mentale lichaam

Honger voelt niet comfortabel. je wordt er onrustig, geprikkeld of geïrriteerd door en je concentratie verslechterd (en waarschijnlijk ook je humeur!).

Energetisch lichaam

Structurele honger lijdt niet alleen tot gewichtsverlies van je fysieke lichaam, maar ook tot uitputting van je energetisch lichaam. Hierdoor ontstaan psygische en somatische en chronische klachten.


Hoe werken edelstenen?

Gelukkig kun jij je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën), zoals bijvoorbeeld gebeurt bij een healing. En dus ook met de energie van edelstenen.

Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich herstellen. De steen kan heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw ‘zware’ energie van je overneemt. Behalve dat dit invloed heeft op je energetische lichaam, zal het dus ook effect hebben op je mentale, fysieke en emotionele lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten helpen, maar ook bij een emotionele, mentale of energetische onbalans.

De chemische samenstelling van een steen is eveneens van invloed op de werking. De mineralen die het bevat, zullen worden opgenomen door de huid. De huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen op waar het mee in aanraking komt. Op die manier komt het in je bloed en daardoor in je hele lichaam. Elke steen is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn.

Gebruik edelstenen

Omdat we door de energie-veranderingen op aarde gevoeliger worden, wordt het werken met edelsteen-energie steeds effectiever. Door de verhoogde trilling van de aarde, verandert ons energetische lichaam en zal het steeds sterker reageren op energetische middelen. We worden gevoeliger voor elektromagnetische straling, maar ook voor de energieën van andere mensen. Hierdoor kunnen we ons erg moe en onrustig voelen. Edelstenen kunnen ons hier heel goed bij helpen.

Er zijn oneindig veel toepassingen waar je edelstenen voor kunt gebruiken. Het is aan te raden om een steen op de huid te dragen; op die manier worden de stoffen opgenomen in de huid én de aura. Gewoon de steen vasthouden, werkt ook prima. Een andere manier om een edelsteen zijn werk te laten doen, is door het in een ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld in je slaapkamer of woonkamer. Op deze manier zal de energie van de steen in deze ruimte worden afgegeven.

Edelstenen en kristallen in de Nieuwe Tijd

Hoe hoger je bewustzijn, hoe meer je zult ervaren dat een steen veel meer is dan een steen.

Visueel gezien lijkt het misschien alleen een steen, maar niets is minder waar. Elke steen heeft namelijk een unieke trillingsfrequentie (een eigen ‘bewustzijn’). Kristallen met een hoge vibratie zijn dusdanig geopend dat zij als ware gidsen voor je spirituele groei kunnen zijn. Als je vanuit een hoger bewustzijn met kristallen leert samenwerken, zul je ervaren dat ze ontzettend veel oude kennis in zich dragen. Meesterkristallen zijn verbonden met het universum en darmee aan verschillende Engelen-rijken, Galactische Stralen, en Lichtmeesters.

Samenwerken

Dit samenwerken gebeurt door middel van het leren openstellen van je hart en vertrouwen op je intuïtie. Alles is met elkaar verbonden en het gaat erom dat je leert handelen vanuit je innerlijke leiding en de leiding die vanuit de kristallen krijgt aangereikt!

☆ feit: Als je bewustzijn genoeg geopend is, kun je contact krijgen met het wezen van een kristal. In samenwerking met het kristalwezen en de energie van het kristal, kun je ongelofelijk healing-werk verrichten. Zowel voor jezelf als voor Moeder Aarde en de Kristalrijken.

Hoge en lage vibraties

Het is niet dat stenen met een hoge vibratie beter ondersteunen dan stenen met een lagere trilling.

Het is namelijk heel persoonlijk welke steen jou beste ondersteunt en hangt samen met je obstakels/ problemen. Aardende stenen (lage vibratie) zijn daarom minstens zo belangrijk om te gebruiken!

X svops

Advertenties

Een gedachte over “De werkwijze van edelstenen en kristallen

  1. nieuweaarden

    Mooi onderwerp fijn weer iets te lezen van je.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: